X

نشست صميمانه مدير مجتمع با پرسنل خدوم حوزه خدمات اداري

رویدادهای خبری

08

مجتمع دارویی درمانی هلال ایران پیشرو در استفاده از تکنولوژی‌های نوین در درمان بیماری‌ها

 

این اولین بار در جهان است که از پلاسما برای درمان بیماری‌های چشم استفاده می‌شود؛ آن هم در کلینیک چشم مجتمع دارویی درمانی هلال ایران که در تهران‌پارس و ابتدای بزرگراه بسیج جا خوش کرده.

پیش از این پلاسما در صنایع مختلفی کاربرد فراوان داشت. پلاسما ۲۰ سال است که به حوزه علم پزشکی در دنیا هم رسیده و در درمان برخی بیماری‌های پوستی از آن استفاده می‌شود.

اما تا پیش از کلینیک پلاسما مجتمع دارویی درمانی هلال ایران، در هیچ کشوری از این تکنولوژی برای درمان بیماری‌های چشم استفاده نشده بود.

در حال حاضر بیش از ۲۰ بیماری چشم در این کلینیک به جای جراحی در اتاق عمل، به کمک تکنولوژی پلاسما درمانی با صرف زمان و ریسک کمتر درمان می‌شود.

مهم‌ترین تجهیزات پزشکی موجود در کلینیک پلاسما، دستگاه نسبتا کوچکی است که روی پایه قرار گرفته و بیمار با قرار گرفتن در مقابل آن، در صورت نیاز و تشخیص پزشک، پلاسما درمانی می‌شود؛

روش نوینی که جای جراحی‌های مختلف بر روی چشم را گرفته و در زمان کوتاه‌تری، بیماری‌های چشم را درمان می‌کند.

دکتر «سیدمحمدتقی حسینی طباطبایی» رئیس مجتمع دارویی درمانی هلال ایران می‌گوید: «پیش از این پلاسما درمانی در درمان بیماری‌های پوست و زیبایی در جهان مورد استفاده قرار می‌گرفت.

اما این بار با ابتکار نخبگان علمی کشورمان، این دستگاه برای اولین بار در جهان برای درمان بیماری‌های چشم هم مورد استفاده قرار گرفته است.

بعد از تأیید این روش درمان توسط وزارت بهداشت، اولین پایگاه متمرکز پلاسما درمانی و علمی بزرگ مخصوص این روش در ایران در مجتمع دارویی و درمانی هلال ایران راه‌اندازی شده است.

این روش، روش تازه‌ای برای درمان بیماری‌های چشم در دنیا هم هست. ما با برگزاری وبینار و کنفرانسی بین‌المللی، از متخصصان چشم پزشکی دعوت کردیم تا با این روش درمانی آشنا شوند.

این کلینیک عمر زیادی ندارد و کم‌کم مخاطبان خود را پیدا می‌کند. با این حال پلاسما درمانی بیماری‌های چشمی هنوز تحت پوشش خدمات بیمه‌ای نیست.

در حالی که شرکت‌های بیمه با تحت پوشش قرار دادن این نوع از درمان، هزینه‌هایی مثل هزینه اتاق عمل و جراحی‌های مختلف بر روی چشم را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

از بیماری‌های عفونی تا بیماری‌های چشم

پنج دهه پیش در صنعت برای شکستن و جدا کردن و تمیز کردن مواد مختلف از پلاسما استفاده شد. اما استفاده از پلاسما در پزشکی به ۲۰ سال پیش برمی‌گردد.

مهم‌ترین مزیتی که این روش درمان نسبت به روش‌های سنتی دارد این است که یک روش درمان سرپایی به شمار می‌رود. بیمار نیاز به بستری شدن، بیهوشی، جراحی و خونریزی و بخیه چشم و دوره نقاهت بعد از عمل ندارد.

فرآیندی که به روش معمول ممکن است یک تا دو روز بیمار را درگیر بیمارستان و عمل و مراقبت‌های بعد از آن کند، در عرض زمان کوتاهی انجام می‌شود

ضدعفونی کردن، درمان زخم پای دیابتی، درمان بیماری‌های عفونی و همچنین بیماری‌های پوستی، موارد استفاده از پلاسما در دنیا است که کشورهایی که تکنولوژی بالایی در پزشکی دارند از آن حتی برای درمان برخی سرطان‌های بدخیم گسترش‌یافته در بدن هم استفاده می‌کنند.

برای اولین بار در دنیا از این تکنولوژی در چشم‌پزشکی در ایران استفاده شده است.» دکتر «فرهاد نجات» مسئول کلینیک پلاسما درمانی مجتمع دارویی درمانی هلال ایران است و متخصص چشم‌پزشکی.

او سرپرستی تیم پزشکی‌ که در زمینه پلاسما درمانی فعالیت می‌کند هم بر عهده دارد. دکتر نجات می‌گوید: «در روش پلاسما درمانی، بیماری‌های چشمی که قبلا در اتاق عمل درمان می‌شد، در مطب و پشت دستگاه کوچک پلاسما درمانی انجام می‌دهیم.

مهم‌ترین مزیتی که این روش درمان نسبت به روش‌های سنتی دارد این است که یک روش درمان سرپایی به شمار می‌رود. بیمار نیاز به بستری شدن، بیهوشی، جراحی و خونریزی و بخیه چشم و دوره نقاهت بعد از عمل ندارد.

فرآیندی که به روش معمول ممکن است یک تا دو روز بیمار را درگیر بیمارستان و عمل و مراقبت‌های بعد از آن کند، در عرض زمان کوتاهی انجام می‌شود. به همین نسبت ریسک اتاق عمل و بی‌هوشی و جراحی چشم هم کاهش پیدا می‌کند

 

بیماری‌هایی که با پلاسما درمان می‌شوند

پلاسما درمانی به کمک تابش پلاسما به نقاط مشخصی از چشم که نیاز به ترمیم دارد، انجام می‌شود.

بیماری‌هایی مثل چروک ملتحمه، گل مژه،‌ ناخونک، پینگ، کیست ملتحمه، خال ملتحمه، برگشت پلک به داخل، برگشت پلک به خارج و … در حال حاضر توسط پلاسما درمانی در این کلینیک قابل درمان هستند.

دکتر نجات می‌گوید: «مثل عمل از بین بردن چروک پوست در پلاسما درمانی که با سوزاندن بخش‌های اضافه انجام می‌شود، با تاباندن پلاسما بر بخش‌هایی از قرنیه که دچار افتادگی هستند، می‌توان سطح آن را جمع کرد و بدون نیاز به برش و جراحی، آن را برطرف کرد.

بیماری‌های دیگر هم روش‌های خود را در پلاسما درمانی دارند. این تکنولوژی جراحی غیرتهاجمی در دنیا به نام ایرانی «پانیذ» به ثبت رسیده است.

چهار مقاله تاکنون در ژورنال‌های معتبر جهانی درباره آن به چاپ رسیده و ۱۲  وبینار و کنفرانس همزمان، درباره آن انجام داده‌ایم. اولین کلینیک درمان و حتی آموزش این روش هم در مجتمع دارویی درمانی هلال ایران راه‌اندازی شده است

تیم سلامت بینایی مطالعات و فعالیت‌های مختلفی را برای به ثمر رسیدن این روش انجام داده است و سرپرستی این تیم را هم دکتر نجات بر عهده دارد.

در حال حاضر این روش از مرحله تحقیقات خارج شده و در مرحله درمان قرار دارد. از طرف دیگر پزشکانی که نیاز و علاقه به آشنایی با این روش داشته باشند، می‌توانند به کلینیک پلاسما مراجعه کنند و آموزش‌های لازم برای کار با این دستگاه و شناخت روش‌های درمانی را پشت سر بگذارند.

 

صادرات تکنولوژی به دنیا

پلاسما درمانی پانیذ، با مطالعات و تحقیقات روشمند به مرحله درمان رسیده و مراحل آزمایشی و کد اخلاق را پشت سر گذاشته است.

«مصطفی فرهی» مدیر شرکت دانش‌بنیان «مدآریا» که یکی از حلقه‌های زنجیره پلاسما درمانی چشم در ایران است، می‌گوید: «ایتالیا کشوری پیشرو در زمینه استفاده از تکنولوژی پلاسما در پزشکی است.

در این حلقه، کاری که شرکت واردکننده دستگاه‌های پزشکی مدآریا انجام داد، ایجاد ارتباط بین شرکت‌های ایتالیایی با شرکت‌های داخلی و همچنین تیم‌های تحقیقاتی بود.

نتیجه کار هم این شد که در درمان ۲۰ بیماری چشمی، پزشک و بیمار را از رفتن به اتاق عمل دور کردیم. همچنین اطلاعات کامل و مدونی از چگونگی کار با دستگاه و عوارض احتمالی آماده کرده‌ایم.

هر پزشکی که به استفاده از این روش علاقه‌مند باشد، همزمان با تهیه دستگاه، آموزش‌های لازم برای استفاده از آن را هم می‌بیند تا تجربه خودش را از این روش نوین به دست بیاورد و بتواند به نحوی از دستگاه استفاده کند که عوارض احتمالی را به کمترین میزان خود برساند

مقالات مربوط به این روش درمان از دو سال پیش در مهم‌ترین مجلات تخصصی چشم‌پزشکی دنیا در حال چاپ است و به زودی در کنفرانسی در موناکو هم درباره آن صحبت به میان خواهد آمد.

پلاسما درمانی بیماری‌های چشمی روش نوینی در درمان بیماری‌های چشم است که توسط کلینیک پلاسما درمانی مجتمع دارویی درمانی هلال به دنیا صادر می‌شود.

Actions: E-mail | Permalink |
دی ان ان