X

نشست صميمانه مدير مجتمع با پرسنل خدوم حوزه خدمات اداري

رویدادهای خبری

28

کلینیک دندان‌پزشکی مجتمع دارویی و درمانی هلال ایران بیش از 15 سال است که مجوز ارائه خدمات را دریافت کرده است. علاوه بر شهروندان ساکن شرق تهران، این کلینیک مراجعانی از سراسر پایتخت و حتی شهرهای دیگر دارد. علاوه بر واحد مددکاری مجتمع دارویی درمانی هلال ایران، دندان‌پزشکان این کلینیک هم به کمک بیماران نیازمند می‌روند و از دستمزدهای خود صرف‌نظر می‌کنند. ماجرای فعالیت‌های داوطلبانه این پزشکان به همین جا ختم نمی‌شود و اغلب کادر این کلینیک، با مراکز خیریه و انجمن‌های مختلف هم همکاری‌هایی دارند؛ یا به روستاهای محروم مرزی سر می‌زنند یا برای اقشار خاصی مثل معلولان نیازمند ویزیت‌های رایگان برگزار می‌کنند.

شهروند آنلاین؛ 16 سال از روزی که دکتر «علی خداوردی»، متخصص جراح دندان‌پزشکی به کلینیک مجتمع دارویی هلال ایران آمد، می‌گذرد. آن روزها هنوز مجوز رسمی برای فعالیت این کلینیک صادر نشده بود. این روزها همه پنج یونیت دندان‌پزشکی مجتمع دارویی هلال ایران در دو شیفت صبح و عصر در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.

او که ریاست کلینیک دندان‌پزشکی را برعهده دارد، می‌گوید: «کلینیک دندان‌پزشکی مجتمع هلال از بدو تاسیس به عنوان کلینیک تخصصی، فعالیت خود را شروع کرده است. به مرور زمان تجهیزات و کادر کلینیک کامل‌تر شد به طوری که الان متخصص ارتودنسی، زیبایی، لثه، جراح فک و صورت و تمام تخصص‌های کادر دندان‌پزشکی در کلینیک وجود دارد. در واقع هیچ کار دندانپزشکی عمومی نیست که در این مرکز انجام نشود. به همین سبب، مرکز دندان‌پزشکی در شرق استان تهران محسوب می‌شود و مراجعه‌کنندگان دیگر مطب و کلینیک‌های منطقه که امکانات و نیروی متخصص و تکنیکال در آن مراکز وجود ندارد هم، به این کلینیک مراجعه می‌کنند.»

 

کمک به قشر کم‌درآمد

افزایش چندبرابری مواد اولیه موردنیاز برای دندان‌پزشکی به دنبال تورم ماهانه، باعث شده تا خدمات دندان‌پزشکی در سال‌های گذشته با افزایش تعرفه‌های سنگینی روبه‌رو شود؛ موضوعی که باعث شده در این سال‌ها قشر کم‌درآمد جامعه استفاده از این خدمات را از اولویت‌های اولیه خود خارج کند.

وجود چنین شرایطی باعث شده تا خدمات دندان‌پزشکی که در مجتمع دارویی هلال ایران ارائه می‌شود برای مراجعان و بیماران به غنیمت مهمی تبدیل شود.

دکتر خداوردی می‌گوید: «در چندسال اخیر مواد دندان‌پزشکی به شدت افزایش یافته به‌طوری که در بسیاری از مواقع، ما حتی رو به ضرر هستیم اما همه این مسائل باعث نمی‌شود که از مشکلات مالی مردم غافل شویم‌. خوشبختانه پزشکان خوب و خیری داریم که حتی‌المقدور به مراجعه‌کنندگان تخفیف می‌دهند. افراد نیازمندی هم از طرف سازمان داوطلبان به ما معرفی می‌شوند که کلیه خدمات برای آنها رایگان است.»

او درباره حمایت از بیماران نیازمند که به این مرکز مراجعه می‌کنند می‌گوید: «همه تلاش ما بر این است که هیچ بیمار نیازمندی به دلیل مشکل مالی، بدون دریافت خدمات دندان‌پزشکی این مرکز را ترک نکند.»

 

معرفی معتمدان

علاوه بر حمایت‌های کلینیک و مجتمع دارویی درمانی، دندان‌پزشکان این مرکز هم گاهی برای کمک به بیماران نیازمند از دریافت دستمزد خودداری می‌کنند.

دکتر «علی جهانگیرخان» دندان‌پزشک عمومی این کلینیک و یکی از پزشکانی است که هوای بیماران را دارد. او درباره همکاری 6 ساله‌اش با مرکز دارویی درمانی هلال می‌گوید: «بیماران نیازمند گاهی از طریق دیگر پزشکان به ما معرفی می‌شوند، یا افراد معتمد و خیران. با توجه به شرایط، گاهی از تمام دستمزد و گاهی از نیمی از دستمزد چشم‌پوشی می‌کنیم.»

سال‌هاست با خیریه‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد مختلف همکاری می‌کند تا آنچه در تخصصش است را به صورت رایگان در اختیار نیازمندان و محرومان قرار دهد. او می‌گوید: «با کمک خیران و مراکز خیریه و با همراهی تیم‌های پزشکی به روستاهای مرزی و  محروم سفر می‌کنیم و خدمات رایگان پزشکی و دندان‌پزشکی را در اختیارشان می‌گذاریم. خیران معمولا در تجهیز کانکس‌ها و تامین هزینه‌های مواد دندان‌پزشکی همراه ما هستند و شرایط سفر به این مناطق را برای ما مهیا می‌کنند.»

 

 فرصت‌های کوتاه آموزش

استقرار یک‌هفته‌ای در روستاهای محروم و همراه با تیم‌های پزشکی داوطلب، فرصت ویزیت رایگان اهالی روستاها را برای او فراهم می‌کند؛ هرچند که امکان انجام خدمات تخصصی‌تری مثل لمینت و … میسر نمی‌شود. جهانگیرخان می‌گوید: «خدمات دندان‌پزشکی آنقدر پرهزینه شده که مردم روستاهای محروم اصلا توان مراجعه به دندان‌پزشکی را ندارند و از اولویت آنها خارج شده است.

پیشگیری از پوسیدگی و آسیب دندان‌ها در این مناطق از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است. درحالی که فرهنگ‌سازی درستی در این زمینه انجام نشده است. همواره در سفرهای پزشکی ما به مناطق محروم، بخشی از وقت خودمان را برای توضیح راه‌های پیشگیری از آسیب‌های دندان می‌گذاریم. برخی از همکاران، مسواک و خمیردندان در بین خانواده‌های نیازمند توزیع می‌کنند.»

او اثرگذاری آموزش را بسیار مهم‌تر از ویزیت رایگان در مناطق محروم می‌داند و می‌گوید: «حتی در شهرهای برخوردار هم بسیاری از مردم با آسیب‌های اولیه دندان آشنا نیستند. بسیاری از مراجعان نمی‌دانند که صرفا مسواک‌زدن مانع از پوسیدگی دندان نمی‌شود و این موضوع با رژیم غذایی ارتباط مستقیمی دارد.»

ابعاد محرومیت در روستاها را دلیل دیگری برای بزرگ‌تر شدن مشکلات سلامتی ساکنان این مناطق می‌داند و می‌گوید: «در روستاهای محروم سیستان‌وبلوچستان، حتی آب آشامیدنی سالم هم در دسترس نیست. در بسیاری از این روستاها حتی مرکز بهداشت هم به چشم نمی‌خورد و مردم از اولیه‌ترین خدمات بهداشتی و درمانی محروم هستند. وقتی برای ویزیت به این روستاها مراجعه می‌کنیم مدام به این فکر می‌کنم که بعد از پایان این یک هفته و رفتن تیم‌های پزشکی از اینجا، این افراد باید چه کنند؟»

برای مشاهده  این خبر در این سایت اینجا کلیک کنید.

 

Actions: E-mail | Permalink |
دی ان ان